april 2012

Een niet afgewerkt verhaal

Een stukje geschiedenis: het laatste stukje.

Mijn taak zit erop. Ik denk dat ik alles geschreven heb wat er te schrijven valt over Computerclub Format C. Misschien dat ik ooit nog eens terugkom op een voorvallertje, of iets dat uit mijn directe memorie ontsnapt was en opeens weer in mijn geheugen verschijnt. Dan meld ik dat wel. Beloofd!

Geronimo

Een stukje geschiedenis: merkwaardige personen.

Een goede titel vinden voor een artikel is niet altijd gemakkelijk. Wat niet het geval is met dít artikel. Want, wat klinkt bekender dan de naam van de roemruchte Apacheleider Geronimo? Kan het fonetisch beter dan de vier lettergrepen van Geronimo? Wat ook Dirk Mortier – over wie dit artikel gaat - wel zal gedacht hebben toen hij de naam adopteerde als nick name om in het gamersmilieu enige bekendheid te verwerven.

Miele

Een stukje geschiedenis: merkwaardige figuren

De man die zichzelf uit de club zette

Een stukje geschiedenis: merkwaardige figuren

Bij Format C hebben we soms rare toestanden meegemaakt. In de loop van de tijd hebben we heel wat leden aangesloten, maar we hebben er ook veel zien heengaan. Of beter gezegd: er waren ook heel wat leden die wegbleven. Soms onder huiselijke omstandigheden, soms omdat ze het niet naar hun zin hadden, soms ook omdat ze de moed verloren. Gelukkig hebben we nooit leden uit de club moeten zetten. Wel hebben we meegemaakt dat iemand zichzelf uit de club zette.

Peter 'de Smurf' Rubbens

Een stukje geschiedenis: merkwaardige figuren

Een club, zoals de onze, bestaat niet alleen uit merkwaardige periodes en voorvallen die hun stempel drukten op het bestaan van de club. Er waren ook merkwaardige figuren die een belangrijke rol gespeeld hebben, maar die om een of andere reden maar een bepaalde tijd gebleven zijn. Ja, waar we zelfs niet eens van weten of ze nog in leven zijn. Telkens zo iemand verdween, moest de club weer op krachten zien te komen. Zo belangrijk waren ze.

De BSA-fluisteraar

Een stukje geschiedenis van Format C

In de zes maanden die we inactief waren, omdat we Computerclub Nieuw Gent hadden opgedoekt, hadden we tijd genoeg om na te gaan hoe de Business Software Alliance ons als verdacht was gaan beschouwen. Op de brief waarin we beticht werden van strafbare feiten, stond een telefoonadres waar we terecht konden voor inlichtingen. De maandagmorgen, om 9 uur (we hadden de brief de zaterdag ontvangen) belden we op.

Op de rand van de afgrond

Een stukje geschiedenis van Format C

Het liep goed, veel leden en veel ambiance. Te veel ambiance, of beter gezegd: te veel lawaai en te weinig discipline. In feite liep het uit de hand en daar konden Dirk VN (onze huidige voorzitter) en Peter ‘de Smurf’ Rubbens weinig aan doen. Er is een spreekwoord dat zegt: alles wat met ‘te’ begint, deugt niet. En dat was ook bij ons het geval; we hadden te veel jongeren.

Computerclub Nieuw Gent

Een stukje geschiedenis van Format C

De putsch was geslaagd, een nieuwe clubstructuur was gevormd, maar wie toen de mening was toegedaan dat daarmee alles opgelost was, zou nog raar opkijken. Philip, voorzitter i.p.v. voorzitter, schatbewaarder en ‘eigenaar’, voelde zich blijkbaar niet gelukkig in zijn vel in zijn nieuwe positie en gaf heel kort na de bestuurshervorming zijn ontslag als voorzitter.

Pagina's